Gerdien_van_der_voetG.W. van der Voet
Annotatie bij HR 30 juni 2017 (Lunet Zorg/De Biezenrijt c.s.):­ De Hoge Raad oordeelt in de geest van de wet ten aanzien van de regeling inzake de vergoeding van de kosten van door de cliëntenraad gestarte rechtsgedingen
 

Nieuwsbericht

Jorika Todorov | 12 juni 2017 21:39 | Trouw.nl

Zijn de werkende armen in Rotterdam geholpen met een bonus van 50 euro?

De gemeente Rotterdam biedt iedere inwoner van haar stad met een karig inkomen een eenmalige bonus van vijftig euro. De zogenoemde werkbonus komt 46.000 Rotterdammers toe die met hun salaris op, onder of net boven het minimumloon zitten van zo’n 1560 euro in de maand. 

Het is een een steuntje in de rug voor werkende Rotterdammers, maar ook een signaal naar politiek Den Haag, zegt gemeenteraadslid Ingeborg Hoogveld van Leefbaar Rotterdam, de initiatiefnemer van de bonus. “Het Rijk heeft altijd gezegd dat werken moet lonen. Nu is het hét moment om daar actie op te ondernemen. Dat kan bijvoorbeeld al door lage inkomens minder belasting te laten betalen.”

 

In haar eigen stad ziet Hoogveld nu nog te vaak dat werken niet loont. “Een alleenstaande moeder in de bijstand komt maandelijks vanwege allerlei toeslagen hoger uit dan het minimumloon. Als ze gaat werken wordt haar leven in een keer een stuk duurder.” De gemeente Rotterdam heeft de afgelopen jaren de bijstand al minder aantrekkelijker gemaakt door enkele toeslagen voor bijstandsgerechtigden af te schaffen. Zo is de kwijtschelding van de jaarlijkse afvalstoffenheffing ingetrokken. En ook de individuele inkomenstoeslag, het extra zakcentje voor een nieuwe koelkast of wasmachine, werd in 2014 stopgezet. Hoogveld: “Nu vonden we het tijd om ook iets voor de werkenden te doen. Vandaar deze beloning.”

Lees verder

Reageer


Reacties

Er zijn nog geen reacties.