Naar boven ↑

Rechtspraak

werknemer/A&D Techniek B.V.
Rechtbank Rotterdam (Locatie Dordrecht), 15 november 2021
ECLI:NL:RBROT:2021:12621
Werkgever veroordeeld tot betaling (achterstallig) salaris. Werknemer deed zakelijke betalingen en maakte zijn eigen salaris over, maar deed dit in opdracht van feitelijk bestuurder om ‘de boel draaiende’ te houden tijdens diens afwezigheid.

Feiten

Werknemer is op 22 april 2019 in dienst getreden bij A&D Techniek B.V. in de functie van boekhoudkundig medewerker. Bij e-mailbericht van 1 augustus 2021 heeft A&D Techniek de salarisbetaling aan werknemer stopgezet. Werknemer heeft zich beschikbaar gehouden voor werk en gesteld dat hij recht heeft op doorbetaling van loon. Werknemer vordert in kort geding betaling van achterstallig salaris, doorbetaling van salaris en wedertewerkstelling.

Oordeel

De kantonrechter oordeelt als volgt. A&D Techniek heeft ter zitting erkend dat zij het loon van werknemer vanaf augustus 2021 niet heeft betaald, zodat de vordering tot betaling daarvan in beginsel kan worden toegewezen. De kantonrechter begrijpt uit het verweer van A&D Techniek dat zij zich op het standpunt stelt dat zij het loon van werknemer niet verschuldigd is omdat werknemer, zonder toestemming, betalingen heeft verricht, met de zakelijke pinpas geldbedragen heeft opgenomen en op 19 juli 2021 het salaris naar zichzelf heeft overgemaakt. Werknemer erkent dat hij dit tijdens de afwezigheid van de feitelijk bestuurder heeft gedaan, maar voert aan dat hij in opdracht van de feitelijk bestuurder de ‘boel draaiende’ moest houden. De kantonrechter overweegt voorts dat het er in het kader van dit kort geding voor moet worden gehouden dat A&D Techniek de door werknemer gedane betalingen niet kan verrekenen met diens loon. A&D Techniek wordt veroordeeld het achterstallig salaris te voldoen en het loon verder door te betalen. De vordering tot wedertewerkstelling wordt afgewezen bij gebrek aan belang. Werknemer heeft immers ter zitting medegedeeld dat hij niet meer bij A&D Techniek wil werken wegens een verstoring van de arbeidsverhouding.