Update
Geachte confrères, collegae, amici en amicae,
Bijgaand treft u weer een nieuwe VAAN AR Update aan. Klik hier om de pdf vanaf de website te downloaden.
Rechtspraak
Aan het begin van de zomervakantie trakteert de rechtspraak ons op een ‘dubbeldikke zomereditie’.
HR: New Hairstyle II: geen hogere billijke vergoeding
In AR 2020-0834 staan de kapster en New Hairstyle opnieuw tegenover elkaar bij de Hoge Raad. Jawel, New Hairstyle II. Werkneemster probeerde de Hoge Raad zover te krijgen een verduidelijking te geven van de ‘gevalsvergelijking’ voor de inschatting van de levensduur van de arbeidsovereenkomst als de ‘vernietigbare handeling zou worden weggedacht’. Moet in zo’n geval enkel de opzeggingshandeling worden weggedacht of alle feiten en omstandigheden die tot die opzeggingshandeling hebben geleid? In het laatste geval zal de vergoeding (waarschijnlijk) hoger zijn, want wordt geabstraheerd van de werkelijke situatie (een verstoorde arbeidsverhouding). De A-G gaat uitvoerig op beide benaderingen in en verwerpt de stelling van werkneemster. De Hoge Raad doet de zaak op dit punt af met een beroep op artikel 81 RO.
Overigens wordt in deze uitspraak uitgemaakt dat een meervoudige kamer met twee rechters-plaatsvervangers niet in strijd is met beginselen van behoorlijke procesorde.
HvJ EU: Cyprusroute in strijd met EU-recht
In AR 2020-0836 oordeelt het Hof van Justitie EU over de vraag of internationale vrachtwagenchauffeurs die formeel in dienst zijn van een Cypriotische onderneming en materieel werken voor een Nederlandse opdrachtgever niet bij laatstgenoemde partij in dienst zijn. Oftewel, wie is de (echte) werkgever? Naar het oordeel van het Hof is werkgever in de zin van de Coördinatieverordening Sociale zekerheid de partij de feitelijk gezag uitoefent, beloont en ontslaat. De omstandigheid dat partijen op papier een contract hebben met een andere entiteit doet hieraan niet af. Daar komt bij, aldus het Hof, dat een andere benadering ertoe zou kunnen leiden dat op louter kunstmatige gronden het Unierecht zou worden gebruikt om voordelen te verkrijgen. Dat is niet de bedoeling van deze regeling.
HR: Transitievergoeding bij onregelmatige opzegging blijft verschuldigd als ware de arbeidsovereenkomst op juiste wijze beëindigd
In AR 2020-0835 oordeelt de Hoge Raad over de vraag hoe de transitievergoeding moet worden berekend ingeval de werkgever de arbeidsovereenkomst onregelmatig opzegt. In dit geval bracht de onregelmatige opzegging met zich dat werknemer (net) geen aanspraak kon maken op de vergoeding berekend op grond van artikel 7:673a (oud) BW (ouderewerknemersregeling). Volgens de werkgever voorziet de wet sinds de WWZ in een uitdrukkelijke sanctie, te weten artikel 7:672 lid 11 BW (loon over regelmatige opzegging). Daarnaast is geen ruimte voor aanvullende vergoedingen. De Hoge Raad oordeelt anders. Een redelijke wetsuitleg brengt daarom mee dat bij onregelmatige opzegging van een arbeidsovereenkomst door de werkgever, het recht op en de hoogte van de wettelijke transitievergoeding moeten worden bepaald aan de hand van het tijdstip waarop die arbeidsovereenkomst zou zijn geëindigd als de werkgever deze regelmatig zou hebben opgezegd. Niet van belang is daarbij of de werkgever heeft beoogd met de onregelmatige opzegging de rechten van de werknemer op de wettelijke transitievergoeding aan te tasten. De gefixeerde schadevergoeding wegens onregelmatige opzegging blijft onverminderd aan de werknemer verschuldigd als compensatie voor de overige nadelige gevolgen van de onregelmatige opzegging.
HvJ EU: Is een ‘vredesrechter’ werknemer in de zin van de Arbeidstijdenrichtlijn en de Richtlijn bepaalde tijd?
In AR 2020-0837 oordeelt het Hof van Justitie EU over de vraag of een ‘vredesrechter’ die een vast bedrag (€ 35) per zaak krijgt betaald, werknemer is in de zin van het EU-recht. De directe aanleiding was dat deze vredesrechter geen ‘loon’ kreeg doorbetaald tijdens het ‘zomerreces’, terwijl gewone rechters 30 dagen vakantieverlof kregen. Volgens de vredesrechter is sprake van werknemerschap in de zin van de Arbeidstijdenrichtlijn. Daarnaast achtte zij sprake van ongelijke behandeling tussen tijdelijk aangestelde vredesrechters (maximaal vier jaar) en vast aangestelde gewone rechters. Het Hof geeft duidelijke gezichtspunten mee hoe het werknemersbegrip moet worden gekwalificeerd. De omstandigheid dat rechters ‘onafhankelijk’ moeten zijn, neemt niet weg dat zij in een gezagsverhouding tot het ministerie van Justitie kunnen staan (formeel gezag). De omstandigheid dat er geen (uur)loon maar een vaste vergoeding per zaak wordt betaald, neemt niet weg dat sprake kan zijn van loon. Of onderscheid tussen vast en tijdelijk wordt gemaakt, kan objectief gerechtvaardigd zijn vanwege de aard van de werkzaamheden, aldus het Hof (vaste rechters doen ingewikkelde zaken, vredesrechters eenvoudige zaken).
HR: Handelt een docent toneelacademie ernstig verwijtbaar door studente een full body massage te geven zonder didactische grondslag?
In AR 2020-0831 oordeelt de Hoge Raad dat het oordeel van het hof onbegrijpelijk is gemotiveerd, waar het vaststelt dat een werknemer meermalen is gewaarschuwd voor grensoverschrijdend gedrag, een studente een ‘biltik’ geeft en op de laatste les voor de zomer een ‘massageles’ geeft waarbij het volledige lichaam wordt gemasseerd en studente door docent als ‘proefpersoon’ wordt gebruikt. Dat de toneelacademie meer had kunnen en moeten doen aan het ‘morele gesprek’ (waar liggen de grenzen?), neemt het verwijtbare gedrag van werknemer niet weg.
HR: Niet wijzen op mogelijkheid tot doen van zelfstandig tegenverzoek in ontbindingsprocedure is een tekortkoming van de rechtsbijstandverlener
In AR 2020-0832 oordeelt de Hoge Raad over de vraag of het niet wijzen op de mogelijkheid van het doen van een zelfstandig tegenverzoek in een ontbindingsprocedure een tekortkoming is van een rechtsbijstandverlener. De werkgever had ontbinding verzochten wegens een dringende reden dan wel bedrijfseconomische omstandigheden. Op de subsidiaire grond wees de rechter het ontbindingsverzoek toe met een substantiële vergoeding. De werkgever trok het ontbindingsverzoek in. Werknemer heeft vervolgens een nieuwe procedure gestart die uitmondde in een ontbinding wegens een verstoorde arbeidsverhouding waarbij mede vanwege het habe wenig, habe nichts-verweer de C-factor op 0,5 werd gesteld. Volgens de A-G had werknemer niet zelf wegens een bedrijfseconomische ontslag ontbinding kunnen verzoeken. Daarom gaat de vergelijking met het eerdere ontbindingsverzoek qua schadevergoeding niet op. De Hoge Raad doet de zaak op grond van artikel 81 RO af.
HR: Bereiden en bezorgen van kant-en-klare maaltijden voor onmiddellijke consumptie klant, vallen niet onder ‘gemaksvoeding’, maar onder (contract)catering.
In AR 2020-0833 oordeelt de Hoge Raad over de vraag of het ‘op maat’ bereiden van ‘kant-en-klare’ maaltijden voor onmiddellijke consumptie door de klant onder ‘gemaksvoeding’ of ‘catering’ valt. De A-G gaat uitvoerig in op de werkingssfeerbepalingen van de verschillende cao’s en concludeert dat het oordeel van het hof niet onbegrijpelijk is. Bij ‘verse maaltijden’ die ‘op maat van de klant’ voor ‘onmiddellijke consumptie’ worden bereid, is eerder sprake van catering dan van gemaksvoeding. In het laatste geval gaat het om industrieelmatige (massa)voeding die langere tijd kan worden bewaard, althans niet onmiddellijk geconsumeerd behoeft te worden. De Hoge Raad doet de zaak op grond van artikel 81 RO af.
CRvB: Geen recht op WW na afwijzing WIA-aanvraag. Appellante (35-minner) heeft duidelijk en eenduidig te kennen gegeven dat zij zich wegens ziekte niet voor arbeid op de arbeidsmarkt beschikbaar stelde
In AR 2020-0813 onderschrijft de Raad het oordeel van het UWV en de rechtbank dat appellante per 9 maart 2017 niet in aanmerking komt voor een WW-uitkering. Uit het aanvraagformulier voor de WW-aanvraag als ook uit telefonische verklaringen van de dochter van appellante en haar persoonlijke begeleidster, blijkt dat appellante (in weerwil van de afwijzing van de WIA-aanvraag) zich zelf wegens ziekte niet in staat acht om arbeid te verrichten. De Centrale Raad meent dat appellante met voornoemde verklaringen duidelijk en eenduidig te kennen heeft gegeven dat zij zich niet voor arbeid op de arbeidsmarkt beschikbaar stelde. Appellante valt aldus tussen wal en schip: zij komt noch voor een WIA-uitkering in aanmerking, noch voor een WW-uitkering.
Vragen of opmerkingen
Indien u problemen ondervindt met inloggen, kunt u contact opnemen met het secretariaat van de VAAN via het telefoonnummer 0343-430600 of via het e-mailadres secretariaat@vaan-arbeidsrecht.nl. Mocht u vragen of opmerkingen hebben over deze nieuwsbrief, dan kunt u mailen naar ar-updates@budh.nl.
Rest ons nog u een bijzonder fijne dag toe te wensen.
Hof van Justitie van de Europese Unie
- Hof van Justitie van de Europese Unie Uitleg werkgeverschap Verordening (EEG) nr. 883/2004: de werkgever van internationale vrachtwagenchauffeurs in loondienst is de vervoersonderneming die het feitelijke gezag over die chauffeurs uitoefent, hun loonkosten draagt en feitelijk bevoegd is om hen te ontslaan. 16-07-2020
- Hof van Justitie van de Europese Unie Een vredesrechter kan ook werknemer zijn en bijgevolg aanspraak hebben op vakantieverlof. Onderscheid aard werkzaamheden vredesrechter en gewone rechter rechtvaardigt verschil in behandeling bepaalde tijd en onbepaalde tijd. 16-07-2020
Hoge Raad
- Hoge Raad Massageles door docent bewegingsleer aan toneelacademie zonder didactisch doel, leidt tot grensoverschrijdend gedrag. Nalatigheid in grenzen stellen school, doet niet af aan ernstig verwijtbaar handelen werknemer. Geen transitievergoeding 17-07-2020
- Hoge Raad Niet wijzen op mogelijkheid zelfstandig tegenverzoek (ontbinding) is tekortkoming van rechtsbijstandverlener. Geen schade ondanks lagere ontbindingsvergoeding, vanwege verschillende grondslagen (bedrijfseconomisch versus verstoorde arbeidsverhouding). 17-07-2020
- Hoge Raad Bereiden en bezorgen van kant-en-klare maaltijden voor onmiddellijke consumptie klant, vallen niet onder 'gemaksvoeding', maar onder (contract)catering. 17-07-2020
- Hoge Raad Begroting billijke vergoeding. Inschatting duur arbeidsovereenkomst aan de hand van een feitelijke gevalsvergelijking. Twee rechters-plaatsvervangers toegestaan in meervoudige kamer toegestaan. 17-07-2020
- Hoge Raad Bij onregelmatige opzegging wordt transitievergoeding bepaald aan de hand van het tijdstip waarop de arbeidsovereenkomst bij regelmatige opzegging had behoren te eindigen. 17-07-2020
Hof
- Gerechtshof 's-Hertogenbosch Werkgeversaansprakelijkheid voor hoofdpijnklachten en oogletsel. Onvoldoende causaal verband met het bedrijfsongeval. Verwijzing naar de schadestaat. 14-07-2020
- Gerechtshof 's-Hertogenbosch Werkgever beroept zich op door werknemer getekende schuldbekentenis en vordert dit bedrag maar laat na concrete stellingen in te nemen en te onderbouwen dat sprake is geweest van verduistering. Vernietiging vonnis wegens het buiten de rechtsstrijd van partijen treden. 14-07-2020
- Gerechtshof 's-Hertogenbosch Werknemer kan geen rechten ontlenen aan bindend advies van CBSP ten aanzien van collega, waarbij het bezwaar tegen het toepassen van Sociaal plan 2017-2020 in plaats van 2016 gegrond is verklaard. Geen grond voor aanpassing (hoogte vergoeding in de) vaststellingsovereenkomst. 14-07-2020
- Gerechtshof Den Haag Dienstongeval door nekklem tijdens training penitentiair inrichtingswerker. Artikel 7:658 BW kan geen grondslag zijn voor de schadeclaim. Ook geen sprake van een fout van een ondergeschikte. 14-07-2020
- Gerechtshof Amsterdam Concurrentiebeding in arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd is rechtsgeldig. Zwaarwegend bedrijfsbelang voldoende onderbouwd (art. 7:653 lid 2 BW). 30-06-2020
- Gerechtshof Den Haag Uit het feit dat werknemer de fles champagne niet heeft aangeslagen op de kassa volgt niet dat werknemer de opbrengst van de fles champagne heeft verduisterd. Daartoe is ook onvoldoende bewijs geleverd. 30-06-2020
- Gerechtshof Amsterdam Einduitspraak SIPOR. Hof oordeelt dat substantiële en structurele salarisvermindering als gevolg van een functiewijziging niet als gedeeltelijke beëindiging van de arbeidsovereenkomst dient te worden aangemerkt. Op die grond bestaat geen recht op een gedeeltelijke transitievergoeding. 23-06-2020
- Gerechtshof Amsterdam Werkneemster heeft op grond van een in 2011 getroffen beëindigingsregeling recht op een aanvullende uitkering tot het bereiken van de 65-jarige leeftijd. Die regeling is niet in strijd met de WGBL na verhoging van de AOW-leeftijd. 09-06-2020
Rechtbank
- Rechtbank Rotterdam Werknemer die concurrentie- en nevenwerkzaamhedenbeding overtreedt door twee opdrachtgevers van werkgever te benaderen met het voornemen werkgever te beconcurreren, is terecht op staande voet ontslagen. Werknemer dient € 19.500 aan contractuele boetes te betalen. 16-07-2020
- Rechtbank Amsterdam Remplaçant symfonieorkest is sinds juli 2017 werkzaam op basis van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. 14-07-2020
- Rechtbank Noord-Holland Het niet instemmen met een vaststellingsovereenkomst en één middag ongeoorloofd afwezig zijn levert geen dringende reden voor ontslag op staande voet op. Bij berekening van de gefixeerde schadevergoeding is geen sprake van een onduidelijke arbeidsduur of structureel overwerk in de zin van artikel 7:610b BW. 14-07-2020
- Rechtbank Rotterdam Werknemer beroept zich met succes op de bedenktermijn ex artikel 7:670b lid 2 BW waardoor de arbeidsovereenkomst is hersteld. Toewijzing loondoorbetaling en wedertewerkstelling. Niet is gebleken dat het niet werken ex artikel 7:628 BW voor rekening en risico van werknemer komt. 13-07-2020
- Rechtbank Oost-Brabant Arbeidsovereenkomst is aangegaan voor de duur van zes maanden en niet, zoals werkgever stelt, voor zes maanden minus een dag. Werkgever is aanzegvergoeding, transitievergoeding en achterstallig salaris (over één dag) verschuldigd. 13-07-2020
- Rechtbank Overijssel Werknemer heeft onvoldoende aannemelijk weten te maken dat werkgever doelbewust een verstoorde arbeidsverhouding heeft gecreëerd door werknemer (plotseling) te confronteren met een verschil van inzicht dan wel disfunctioneren. 10-07-2020
- Rechtbank Limburg Zieke werknemer die tot twee keer toe niet op een mediationgesprek verschijnt, geeft geen gevolg aan redelijke voorschriften als bedoeld in artikel 7:660a BW en handelt ernstig verwijtbaar. Ontbinding (e-grond) zonder toekenning transitievergoeding. 09-07-2020
- Rechtbank Rotterdam Ontbinding van de arbeidsovereenkomst op de g-grond. Partijen zijn het erover eens dat de arbeidsverhouding verstoord is. 09-07-2020
- Rechtbank Limburg Ontbindingsverzoek werknemer toegewezen. Billijke vergoeding € 50.000. Werkgever heeft ernstig verwijtbaar gehandeld omdat deze werknemer na 20 jaar goed functioneren plots heeft geconfronteerd met een keuze: een verbetertraject of een vertrek. 09-07-2020
- Rechtbank Rotterdam Werknemer is na ontslag op staande voet niet verschenen bij de mondelinge behandeling waardoor hij de stellingen uit het verweerschrift, de overlegde producties en de opnamen van de beveiligingscamera’s niet heeft betwist, hetgeen wel van hem mocht worden verwacht. 09-07-2020
- Rechtbank Amsterdam Ontbinding (g-grond). Werknemer heeft de hem geboden kansen – twee doorlopen verbetertrajecten – onvoldoende gegrepen, door vast te houden aan zijn eigen gelijk dat er geen vuiltje aan de lucht was met betrekking tot zijn functioneren, met een verstoorde arbeidsverhouding tot gevolg. 09-07-2020
- Rechtbank Limburg Werknemer is door broer niet rechtsgeldig op staande voet ontslagen. De consequentie van werknemers keuze om het ontslag per 30 november 2019 te erkennen, is dat het verzoek tot betaling van de billijke en gefixeerde vergoeding te laat is ingediend. 08-07-2020
- Rechtbank Gelderland Terecht ontslag op staande voet vanwege het laten betalen van valse facturen in de ET-regeling voor huisvesting van uitzendkrachten. Schadevergoeding ex artikel 7:661 BW toegewezen en concurrentiebeding blijft in stand. 08-07-2020
- Rechtbank Rotterdam Internationaal chauffeur overtreedt concurrentiebeding door bij directe concurrent in dienst te treden. Concurrentiebeding is niet zwaarder gaan drukken door aandelenoverdracht. Evenmin is sprake van onbillijke benadeling van werknemer. Vrees voor concurrentie van werkgever gegrond. 07-07-2020
- Rechtbank Limburg De verwijten van werkgeefster komen ‘gezocht’ voor, of met de haren erbij gesleept. Men kan zich daarnaast niet aan de indruk onttrekken dat het management werknemer sedert 2018 is gaan ‘zoeken’. Ontbindingsverzoek afgewezen. 06-07-2020
- Rechtbank Rotterdam Aan werknemer zijn over de jaren 2015 tot en met 2017, in strijd met de werk- en rusttijdenregeling, in totaal drie roostervrije dagen te weinig toegekend. Werkgever heeft ten onrechte de ‘seniorenuren’ van werknemer meegeteld bij de berekening van het aantal roostervrije dagen. 03-07-2020
- Rechtbank Rotterdam Werkgever zegt arbeidsovereenkomst met chauffeur wegens gebrek aan opdrachten per direct op. Werkgever wordt veroordeeld tot betaling transitievergoeding, vergoeding wegens onregelmatige opzegging, vakantiegeld alsmede uitbetaling van niet-genoten vakantiedagen. 03-07-2020
- Rechtbank Noord-Holland Ontbinding arbeidsovereenkomst op h-grond onder toekenning transitievergoeding. Er is in feite sprake van een inhoudsloze arbeidsovereenkomst, nu coffeeshop (werkgever) gesloten wordt gehouden en werknemer (tegen wie een strafzaak loopt) geen werkzaamheden meer verricht. 03-07-2020
- Rechtbank Rotterdam Gemeenteambtenaar die hennepkwekerij met 88 plantjes in zijn schuur heeft, terwijl hij wist dat dit door zijn werkgever niet werd toegestaan, handelt ernstig verwijtbaar. Ontbinding op de e-grond, zonder toekenning transitievergoeding. 03-07-2020
- Rechtbank Midden-Nederland Proeftijdontslag masseuse rechtsgeldig. Voorafgaande opleidingsovereenkomst is niet te kwalificeren als arbeidsovereenkomst, zodat het proeftijdbeding rechtsgeldig is overeengekomen. Transitievergoeding (€ 81,68 bruto) verschuldigd. 02-07-2020
- Rechtbank Limburg Ontslag op staande voet leidinggevende, die zichzelf heimelijk en zonder toestemming potten Glucolin toe-eigent en zonder volmacht haar eigen salaris als voorschot uitbetaalt, is rechtsgeldig. Werkneemster heeft misbruik gemaakt van haar leidinggevende positie. 02-07-2020
- Rechtbank Den Haag Een min-maxcontract met een arbeidsomvang die structureel boven het minimumaantal werkuren ligt, moet leiden tot een aanpassing van de bandbreedte van het contract. 30-06-2020
- Rechtbank Midden-Nederland Docent, tevens arbeidsrechtadvocaat, heeft geen recht op een gedeeltelijke transitievergoeding na vermindering van zijn arbeidsuren. Werknemer heeft zelf gekozen voor de seniorenregeling, waardoor niet is voldaan aan de eisen van artikel 7:673 BW. Werknemer heeft tevens nagelaten dit alsnog te regelen in de vaststellingsovereenkomst. 29-06-2020
- Rechtbank Amsterdam Afwijzing verzoek werkneemster (art. 7:682 BW). Uit deskundigenoordeel UWV volgt dat re-integratie-inspanningen werkgever onvoldoende zijn geweest. Nu dit niet tot een loonsanctie heeft geleid (werkneemster was al uit dienst), levert dit geen ernstig verwijtbaar handelen van werkgever op. 26-06-2020
- Rechtbank Noord-Holland Werknemer heeft recht op jaarlijkse loonsverhogingen, zoals ook de werknemers die direct in dienst zijn deze ontvangen. Dat er geen beoordelingsgesprekken hebben plaatsgevonden komt voor rekening van werkgever. 24-06-2020
- Rechtbank Midden-Nederland Werkgeefster heeft zich voldoende ingespannen om werknemer te herplaatsen door gedurende vijf maanden wekelijks vacatures actief te bespreken, actief met alle HR-collega’s te spreken, opvolging te geven aan sollicitaties van werknemer en hem jobcoaching aan te bieden. 24-06-2020
- Rechtbank Rotterdam Werkgever wordt veroordeeld tot betaling loon tijdens ziekte. Het is niet aan de werkgever om vast te stellen of werkneemster ziek is, maar aan de bedrijfsarts/arbodienst. Een ziekmelding moet in beginsel worden geaccepteerd. 24-06-2020
- Rechtbank Amsterdam Vordering tot schadevergoeding gegrond op artikel 7:686 BW moet worden ingeleid met een dagvaarding in plaats van met een verzoekschrift. 22-06-2020
- Rechtbank Den Haag Onderzoek door handtekeningdeskundige ter beantwoording van de vraag welke arbeidsovereenkomst door partijen is gesloten, die met of zonder non-concurrentiebeding. Aanhouding beslissing en bewijsopdracht. 22-06-2020
- Rechtbank Den Haag Vervolg na bewijsopdracht handtekeningdeskundige. Onterecht ontslag op staande voet omdat geen dringende reden is komen vast te staan nu geen non-concurrentiebeding is geschonden. Transitievergoeding en billijke vergoeding toegewezen. 22-06-2020
- Rechtbank Rotterdam Nu geen duidelijkheid kan worden verkregen omtrent uitleg bepaling in arbeidsovereenkomst (is deze aangegaan voor een half jaar of een jaar?), dient de bepaling contra proferentem, voor rekening van de werkgever, te worden uitgelegd. 17-06-2020
- Rechtbank Rotterdam Het is werknemer toegestaan bij een concurrent/relatie van werkgever in dienst te treden. Uit tekst beding en partijbedoeling volgt dat sprake is van een relatiebeding en niet van een concurrentiebeding. Het niet uitdrukkelijk overeenkomen van een concurrentiebeding komt voor rekening van werkgever. 28-05-2020
- Rechtbank Rotterdam Partijen zijn het erover eens dat sprake is van een verstoorde arbeidsverhouding en dat de arbeidsovereenkomst dient te worden ontbonden, onder toekenning van een beëindigingsvergoeding (inclusief transitievergoeding) van € 9.000 bruto. 20-05-2020
- Rechtbank Gelderland Ontslag op staande voet werknemer met WSW-indicatie wegens diefstal van een telefoonhouder van de fiets van een klant van de fietsenstalling onterecht gegeven. Dringende reden staat niet vast en is daarnaast een te vergaande maatregel. 15-05-2020
- Rechtbank Rotterdam Verzoek voorlopige voorziening afgewezen. Werkgever is in hoofdzaak toegelaten tot bewijslevering dringende reden voor ontslag op staande voet. Er kan niet met voldoende mate van zekerheid worden vastgesteld dat ontslag geen stand zal houden, terwijl bovendien sprake is van fors restitutierisico. 24-04-2020
- Rechtbank Rotterdam Bericht werkgever aan werkneemster dat zij ‘ziek uit dienst’ gaat en dat zij als zodanig bij het UWV is aangemeld, betreft een opzeggingshandeling. Werkneemster heeft niet binnen de vervaltermijn een verzoekschrift tot vernietiging van de opzegging ingediend. Opzegging onaantastbaar. 08-04-2020